advertise

دشت زعفران جزیره هرمز

دشت زعفرانی هرمز - دره زعفرانی

زمانی که به نام زعفران فکر می‌کنیم، اغلب تصویر دشت‌هایی پر از گل‌های طلایی رنگ در ذهن ما زمین می‌کند. اما در جزیره هرمز، دشتی وجود دارد که از دیگر دشت‌ها با زمین‌های متنوع و کوه‌های مختلف تشکیل شده و در نگاه اول به یادآور دشت‌های زعفران نیست. این دشت در زیر سطح خود دارای گودال‌های کوچک و حفره‌های نمکی است که به دشتی مشابه دشت زعفران تبدیل شده‌اند. در این منطقه، سکوتی معجزه‌آسا حاکم است و گردشگران را شگفت‌زده می‌کند.

اطلاعات عمومی دشت زعفران

شرایط بازدید از ( عنوان جاذبه گردشگری)

فاصله دشت زعفران تا سایر رستوران ها

فاصله تا سایر جاذبه های گردشگری

فاصله تا اقامتگاه های هرمز

فاصله تا مکان های عمومی

تور گردشگری هرمزبامو با ارائه تخفیفات ویژه آماده خدمت رسانی به شما مشتریان عزیز می باشد. شما میتوانید برای خرید اینترنتی تور جزیره هرمز و اطلاع از قیمت هابر روی لینک زیر کلیک نمایید.

خواص سنگ‌های موجود در دشت زعفرانی

به دلیل کمبارش‌های جوی، خاک نمکی، و شور بودن آب، مرتع و گیاهی در این بخش از جزیره حاضر نیست. سنگ‌های نمک در این منطقه ویژگی‌های فیزیکی منحصر به فردی دارند. تحقیقات زمین‌شناسی نشان می‌دهد که سنگ نمک هرمز یک نوع سنگ است که از خاصیت پلاستیک برخوردار است. این خاصیت، انعطاف سنگ را افزایش داده و منجر به ایجاد مناظر زیبایی از ساختارهای نمک در ارتفاعات شده است.
 ارتفاعات این ناحیه با فقر گیاهی مواجه هستند، و تا دور اطراف فقط صخره‌ها و تخته‌سنگ‌های بزرگ دیده می‌شود. انواع مختلف سنگ‌های رنگی، هرکدام با نام و خصوصیت خود، از جمله سنگ نمک، نمک سنگ لاشه، نمک آبی و کان سار خاک سرخ، در این منطقه وجود دارند.

هرمزبامو
دشت زعفرانی هرمز
دشت زعفرانی جزیره هرمز- هرمزبامو
دشت زرد هرمز
رودخانه زرد جزیره هرمز
دشت نمک زرد جزیره هرمز

نمک زرد رنگ چیست؟

هر نوع نمکی که در این ناحیه وجود دارد، نام خاص ویژه‌ای دارد. سنگ نمک‌های این منطقه، از جمله سنگ لاشه، نمک آبی و سنگ کان سار خاک سرخ، هر کدام با نام خود شناخته می‌شوند. زمین‌شناسان اظهار می‌کنند که این بلورهای نمک دارای خاصیت پلاستیکی هستند، به این معنا که می‌توانند نرم باشند.
 اگر قسمتی از این بلورهای نمک را از زمین جدا کنید، متوجه مرطوب بودن آنها خواهید شد. این مرطوبیت به دلیل وجود مقدار کمی آب زیر زمین است که جریان دارد. شور بودن خاک دره زعفرانی جزیره هرمز و ارتفاع دمای بسیار زیاد هوا باعث خشکی آن شده‌اند. در دره طلا هرمز، هیچ پوشش گیاهی قابل مشاهده نیست. نبود گیاهان و خاک شور باعث کاهش نسبت به پوشش جانوری نیز شده و در نتیجه، منطقه فاقد پوشش جانوری بسیاری است.

دلیل زرد بودن خاک دشت زعفرانی

دره زعفرانی هرمز از ارتفاع بلند دشتی سراسر زرد رنگ به خود می‌بالد. رنگ زرد این دره به علت حاوی برخی عناصر شیمیایی است، که نمک‌های زرد حاصل از آن عناصر، همگی نمک‌های طعام هستند. این نمک‌ها مانند بسیاری از نواحی دیگر این جزیره، از رسوبات آتشفشانی تشکیل شده‌اند. رسوبات به صورت لایه لایه روی هم انباشته شده و باعث ایجاد صخره‌ها و تپه‌های نمکی شده‌اند. شکل دره‌ی زعفرانی به شکل خطی، آن را شبیه به یک رود زعفرانی تبدیل کرده است.
در دشت زعفرانی این دره، بلورهای نمکی زرد بسیاری قابل مشاهده هستند. این بلورها در لایه‌های زیرین دره طلا جزیره‌ی هرمز قرار دارند و ویژگی‌های خاص فیزیکی و شیمیایی دارند.

دشت زعفرانی کجاست؟

این دشت فراموش‌نشدنی در استان هرمزگان، شمال شرقی جزیره هرمز و در مسیر اردوگاه شهید آزموده و زیارتگاه حضرت خضر واقع شده است و به عنوان یکی از نقاط بکر و زیبای ایران شناخته می‌شود. زیبایی‌های این منطقه تا حدی است که از ابتدای ورود به آن، شما را مبهوت می‌سازد. هنگامی که قدم خود را بر روی خاک زرد این منطقه می‌گذارید، کوه‌های سرخ و سیاه اطراف شما را در آغوش می‌گیرند. این کوه‌های سیاه، باقیمانده‌های یک گسل قدیمی و تکه‌هایی از سنگ‌های آتشفشانی هستند.
 دره‌ی زرد این منطقه به دلیل حاوی برخی عناصر شیمیایی، خاکی با رنگ زرد دارد و نمک‌های موجود در این دره خود دارای خواص خوراکی هستند. این نمک‌ها، همانند سایر مناطق جزیره هرمز، ناشی از رسوبات آتشفشانی هستند و با انباشت و تجمع روی هم، تپه‌ها و صخره‌های لایه لایه ایجاد کرده‌اند. شکل لایه‌ای و خطی صخره‌ها باعث شباهت این منطقه به یک رود زرد رنگ از دور می‌شود.

نمک‌های موجود در این دره به عنوان یک منبع غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این نمک‌ها، همانند سایر مناطق جزیره هرمز، ناشی از رسوبات آتشفشانی هستند و با انباشت و تجمع روی هم، تپه‌ها و صخره‌های لایه لایه ایجاد کرده‌اند. شکل لایه‌ای و خطی صخره‌ها باعث شباهت این منطقه به یک رود زرد رنگ از دور می‌شود.

دره طلای جزیره هرمز از ارتفاع بلند دشتی، که به طور کلی سطح زرد رنگ دارد، ظاهر می‌شود. رنگ زرد این دره ناشی از حاوی برخی عناصر شیمیایی آن است. نمک‌های زرد موجود در این منطقه، همگی نمک طعام هستند و قابلیت مصرف انسان را دارند. این نمک‌ها، همانند بسیاری از دیگر قسمت‌های جزیره هرمز، ناشی از رسوبات آتشفشانی می‌باشند که به صورت لایه لایه روی هم انباشته شده‌اند و به وجود آمده‌اند.
 شکل دره زعفرانی جزیره هرمز، با خطی بودن آن، این منطقه را به شکل یک رود زعفرانی تشابه می‌دهد. در این دره که به نام "دشت زعفرانی" نیز معروف است، بلورهای نمکی زرد بسیاری مشاهده می‌شود. این بلورها در لایه‌های زیرین دره طلای جزیره هرمز جای گرفته‌اند و ویژگی‌های خاص فیزیکی و شیمیایی دارند.

مسیر دسترسی به رودخانه طلا هرمز

معمولاً برای سفر به جزیره هرمز، انتخاب معیار اصلی مسافران جزیره قشم به عنوان مبدأ است. برای دستیابی به هرمز، شما باید خودتان را به سمت اسکله شهید ذاکری در قشم برسانید. لازم به ذکر است که در طول روز، شناورهای پرسرعت از قشم به هرمز فقط یک بار حرکت می‌کنند. بنابراین، قبل از برنامه‌ریزی سفر، حتماً با اسکله تماس بگیرید و درباره ساعت حرکت شناورها استعلام بگیرید. پس از ورود به جزیره هرمز، برای دسترسی به رودخانه طلای هرمز، می‌توانید از وسایل نقلیه عمومی مخصوص این منطقه استفاده کنید. کافی است از راننده این وسایل، که عمدتاً سه‌چرخه هستند، بخواهید تا شما را به مقصد مورد نظر برساند. مسافت از محل پیاده شدن از شناور تا رودخانه طلای هرمز حدود ۱۵ دقیقه است.

دره زعفرانی جزیره هرمز یا دره طلای جزیره هرمز، یکی از مناطق جذاب و رنگارنگ این جزیره است. این پدیده طبیعی از رسوباتی که به وسیله آتشفشان‌ها ایجاد شده‌اند، شکل گرفته است. سنگ‌نمک‌های زرد رنگ زعفرانی، صخره‌های نمکی و آتشفشانی، و سایر زیبایی‌های این منطقه، همگی به وجود آمده اند.

برای سفر به جزیره هرمز و بازدید از دره زعفران، بهتر است نیمه دوم سال، یعنی فصل‌های پاییز و زمستان را در نظر بگیرید. البته نیمه اول فروردین نیز ممکن است زمان مناسبی برای سفر به این منطقه باشد. یک نکته مهم دیگر که باید به آن توجه داشته باشید، این است که رود زعفرانی پس از بارش باران و شسته شدن سنگ‌های نمک شکل می‌گیرد.
به عبارت دقیق‌تر، با باران در دره طلا، خاک زرد رنگ ارتفاعات شسته می‌شود و به سمت پایین حرکت می‌کند، جلوه‌ی زیبا و آب‌باریکه‌های روان و دلنشینی ایجاد می‌شود. بنابراین، اگر می‌خواهید رود طلایی را ببینید، بهتر است پس از باران به منطقه سفر کنید. لطفا توجه داشته باشید که باران‌های جنوب کشور با باران‌های شمالی متفاوت هستند؛ این باران‌ها معمولاً با شدت بیشتری باران می‌آورند و ممکن است منجر به جاری شدن سیل و بند آمدن خیابان‌ها شوند. بنابراین، حتما نکات ایمنی را رعایت کرده و در معرض آب نزنید.